Капитан Америка: Гражданска война | Captain America: Civil War (2016)

капитан америка гражданска война 2016


Captain America Civil WarКапитан Америка: Гражданска война (Captain America: Civil War) е американски филм от 2016 г., режисиран от Антъни Русо и Джо Русо по сценарий на Кристофър Маркъс и Стивън Макфийлис. Филмът е с участието на героя от комиксите на Марвел (Marvel Comics) – Капитан Америка (Captain America), продуциран от Marvel Studios и предоставян от Уолт Дисни (Walt Disney Studios Motion Pictures). Премиерата на филма е на 6 май 2016 г.

Капитан Америка: Гражданска война показва Стив Роджърс (Крис Евънс в ролята на Капитан Америка), който е начело на нов отряд Отмъстители, продължаващи усилията си да бранят човечеството. След инцидент, който завършва неблагополучно за отмъстителите, политическият натиск налага интегрирането на система за отчетност, управлявана от правителствен орган, който да контролира и ръководи екипа.

Новият статус разделя Отмъстителите на два лагера – единият е воден от Стив Роджърс и желанието му Отмъстителите свободно да защитават човечеството без правителствена намеса, а другият следва изненадващото желание на Тони Старк (Робърт Дауни Джуниър) да подкрепи правителствения контрол и отчетност.

 Още в Zamunda
случайно избрани