Пътуване във времето | Voyage of Time: Life’s Journey (2016)

пътуване във времето


Пътуване във времето (Voyage of Time: Life’s Journey) е американски документален филм от 2016 г., режисиран от Терънс Малик по сценарий на Терънс Малик. Филмът е разказ за раждането и гибелта на познатата ни Вселена. Работата на Малик върху филма продължава над 40 години, а самият той я описва като „една от най-големите му мечти“. Премиерата на филма във Франция е на 4 май 2017 г.

„Пътуване във времето“ излиза в две версии – 40-минутна IMAX версия с разказвач Брад Пит и 35-милиметрова версия, разказвана от Кейт Бланшет. Последната е избрана за наградите „Златен глобус“ и 73-ия международен филмов фестивал във Венеция. IMAX версията е пусната на 7 октомври 2016 г. Филмът е посрещнат добре от критиката и получава положителни отзиви.

Пътуване във времето е поклон пред Вселената, като показва „цялото“ време – от неговото начало до последните му мигове. Филмът изследва всичко, което се е случило, за да бъде изграден светът такъв, какъвто го познаваме – наука и дух, раждане и смърт, големият космос и краткия живот на нашата планета.


Voyage of Time: Life's Journey (2016) on IMDb



Още в Zamunda




случайно избрани