Какво се случи с Понеделник | What Happened to Monday / Seven Sisters (2017)

какво се случи с понеделник


Какво се случи с Понеделник (What Happened to Monday / Seven Sisters) е антиутопичен научно-фантастичен филм от 2017 г., режисиран от Макс Боткин и Кери Уилямсън по сценарий на Томи Уиркола. Премиерата на филма във Великобритания е на 18 август 2017 г.

В не много далечно бъдеще, където пренаселеността и недостигът на храна са принудили правителството да предприеме радикални мерки за раждаемостта, давайки право на родителите да имат само по едно дете, седем сестри-близначки (всички играни от Ноуми Рапас) водят скрито съществуване, преследвани от Бюрото за разпределение на децата.

Бюрото, управлявано от жестоката Николет Кайман (Глен Клоуз), налага стриктна програма за семейно планиране, която сестрите заблуждават, приемайки личността на една личност – Карън Сетман.

Обучени от своя дядо (Уилям Дефо), който ги отглежда и им дава имена – Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък, Петък, Събота и Неделя – всяка една от тях може да излиза веднъж седмично в деня, отговарящ на нейното име, но може да бъде себе си единствено в затвора на собствения им апартамент. Това продължава до деня, в който Понеделник не се връща у дома.


Seven Sisters (2017) on IMDb



Още в Zamunda




случайно избрани