Хобит: Битката на петте армии | The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

Хобит Битката на петте армии


Хобит: Битката на петте армии (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) е епичен фентъзи приключенски екшън филм от 2014 г., режисиран от Питър Джаксън по сценарий на Фран Уолш, Филипа Бойенс, Питър Джаксън и Гилермо дел Торо. Премиерата на филма в България е на 19 декември 2014 г.

След като драконът напуска Самотната планина, хората от Езерния град виждат наближаващата заплаха. Орки, джуджета, елфи и хора се готвят за война. Билбо (Мартин Фрийман) вижда как Торин (Ричард Армитидж) полудява и опитва да помогне. Междувременно, Гандалф (Иън Маккелън) е спасен от затвора на Некроманта и спасителите му осъзнават кой е Некроманта.

Билбо и групата на крал Торин Дъбощит са въвлечени във война с орките от Гундабад. Предстои забележителна битка с джуджетата от Еребор и Железните хълмове, елфите , хората от Езерния град, орлите, водени от Радагаст и Беорн, и орките от Гундабад и Мория с водач Азог и главнокомандващ Саурон. Как ли ще завърши тази епична битка?

Филмът адаптация на третата и последна част от трилогията по романа „Хобитът“ на Дж. Р. Р. Толкин (Джон Роналд Руел Толкин), като заедно с другите два филма от историята представляват предистория на трилогията „Властелинът на пръстените„.


The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани