Хачико: Историята на едно куче | Hachi: A Dog’s Tale (2009)

хачико историята на едно куче


Хачико: Историята на едно куче (Hachi: A Dog’s Tale) е британско-американски филм от 2009 г., режисиран от Лас Халстрьом по сценарий на Стивън П. Линдзи. Филмът е римейк на японския филм от 1987 г. „Хачико моногатари“ (в превод: Приказката за Хачико). Премиерата на филма във Великобритания е на 12 март 2010 г.

В Бедбридж професор Паркър Уилсън (Ричард Гиър) намира изоставено куче на железопътната гара и го води у дома с намерението да го върне на собственика му. Той разбира, че кучето е порода Акита и му дава името Хачико. Собственикът на кучето обаче не е открит и семейството решава да го задържи.

Професорът се грижи добре за кучето и го научава на много неща. След една година Хачи вече е умно куче, което редовно изпраща Паркър до гарата, където той се качва на влака за работа. Кучето всеки ден чака стопанина си на гарата, когато той се връща от работа и те заедно се прибират у дома.

В един момент обаче Паркър не се връща от работа и от тогава с кучето започва да се случва нещо невероятно…Още в Zamunda
случайно избрани