Фантастични животни и къде да ги намерим 2 | Fantastic Beasts and Where to Find Them 2 (2018)

фантастични животни и къде да ги намерим 2


Фантастични животни и къде да ги намерим 2 или Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд (Fantastic Beasts and Where to Find Them 2 / Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) е американски фентъзи филм от 2018 г., режисиран от Дейвид Йейтс по сценарий на Джей Кей Роулинг (Дж. К. Роулинг). Премиерата на филма в България е на 16 ноември 2018 г.

Могъщият тъмен магьосник Гелърт Гринделвалд (Джони Деп) е заловен от MACUSA (Магьоснически конгрес на САЩ) с помощта на Нют Скамандър (Еди Редмейн). Гринделвалд обаче успява да избяга и започва да събира поддръжници, неподозиращи за неговите истински намерения – чистокръвните магьосници да властват над всички не-магьоснически същества.

В опита си да осуети плановете на Гринделвалд, Албъс Дъмбълдор (Джъд Лоу) записва бившия си ученик Нют Скамандър, който се съгласява да помогне, без да подозира за опасностите, които са пред него. Границите са очертани, а любовта и лоялността са изправени пред тест, дори сред най-верните приятели и семейни членове, докато светът на магьосниците все повече се разделя.Още в Zamunda
случайно избрани