УОЛ-И | WALL·E (2008)

уол-и


УОЛ-И (WALL-E) е американски анимационен филм на Уолт Дисни (Walt Disney) от 2008 г. с режисьор Андрю Стантън и сценарист Андрю Стантън. Премиерата на филма е на 5 септември 2008 г.

В далечното бъдеще, хората изоставят Земята, защото има твърде много боклук на нея. УОЛ-И (гласът на Бен Бърт), с навика си да събира всичко, което намира за интересно, живее сам на планетата с хлебарка за домашен любимец. Той има богата колекция от неща, от запалки до работещ Айпод и дори малка кутийка за пръстен (без пръстена). Той дори притежава последното живо растение.

Когато космически кораб идва до Земята и пуска лъскавата изследователска сонда ИВА (гласът на Елиза Найт), за да търси живи растения, УОЛ-И се влюбва в нея. УОЛ-И ѝ дава растението, което кара ИВА да изпадне в спящ режим. Когато космически кораб идва, за да прибере ИВА, УОЛ-И също тръгва с нея.

Това, което следва е приключение на борда на станцията Аксиом, където хората се движат с носещи се във въздуха столове и ядат течна храна, която всмукват през сламка. Заради мързела си, хората са станали толкова дебели, че не могат да помръднат сами. Корабния автопилот е получил набързо някакви инструкции да се отърве от растението, което принуждава УОЛ-И, ИВА, пилотът и няколко неправилно работещи робота да намерят начин да си върнат растението и да спасят Земята.Още в Zamunda
случайно избрани