Стая | Room (2015)

стая 2015


Стая (Room) е канадско-ирландски филм от 2015 г., режисиран от Лени Ейбръхамсън по сценарий на Ема Донахю. Премиерата на филма е на 4 септември 2015 г.

Филмът разказва изключителната история за Джак (Джейкъб Трембли), енергичен 5-годишен, отглеждан от любящата си и отдадена майка. Като всяка добра майка, Ма (Бри Ларсън) се старае да даде на Джак щастие и сигурност, обгрижвайки го с топлота и любов, правейки обикновени неща, като играене на игри и разказване на истории. Животът им обаче е всичко друго, но не и нормален – те са в капан, представляващ пространство с размери 3 метра на 3 метра, което Ма евфемистично е нарекла Стая.

Ма е създала цяла вселена за Джак в Стаята и няма да се спре пред нищо, за да осигури на Джак пълноценен и завършен живот, дори и в тази фалшива среда. Но с нарастването на любопитството на Джак относно тяхното положение и премълчаването на Ма, те достигат до повратна точка, те предприемат рисковано бягство, което в крайна сметка ще ги изправи лице в лице с това, което може да се окаже най-страшното нещо досега – истинският свят.Още в Zamunda
случайно избрани