Спасяването на мистър Банкс | Saving Mr. Banks (2013)

спасяването на мистър банкс


Спасяването на мистър Банкс (Saving Mr. Banks) е биографичен филм от 2013 г., режисиран от Джон Лий Ханкок по сценарий на Кели Марсел и Сю Смит, и е ко-продукция на САЩ, Великобритания и Австралия. Премиерата на филма в България е на 3 януари 2014 г.

Когато дъщерите на Уолт Дисни (Том Ханкс) го молят да направи филм на любимата им книга „Мери Попинс“ от 1964 г. на писателката П. Л. Травърс (Ема Томпсън), той им дава обещание, без да осъзнава, че ще му отнеме 20 години, за да спази. В стремежа си да получи правата, Уолт се сблъсква с опърничава и безкомпромисна писателка, която няма никакво намерение да остави обичната, вълшебна детегледачка да бъде смляна от машината на Холивуд.

Когато обаче продажбите на книгата намаляват и приходите спадат, Травърс с нежелание се съгласява да отиде в Лос Анджелис и да чуе плановете на Уолт Дисни за адаптация на книгата ѝ. За две седмици през 1961 г., Уолт Дисни атакува отвсякъде, въоръжавайки се с богата творческа идея за сценарий и приятните песни на талантливите братя Шърман, но „трънливата“ авторка не отстъпва.

Скоро той започва да гледа безпомощно как Травърс става извънредно непоклатима и правата все повече му се изплъзват. Единствено когато се връща в детството си, Уолт открива истината за духовете, които я преследват и заедно се заемат за направят от книгата за Мери Попинс, един от най-очарователните филми в историята на киното.


Saving Mr. Banks (2013) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани