Седем | Se7en (1995)

седем филм 1995


Седем (Seven) е американски филм от 1995 г., режисиран от Дейвид Финчър по сценарий на Андрю Кевин Уокър. Премиерата на филма е на 22 септември 1995 г.

Филм за двама детективи от отдел „Убийства“, които отчаяно преследват сериен убиец (Кевин Спейси), който оправдава убийствата си, считайки ги опрощение на масовото игнориране на Седемте смъртни гряха.

Филмът ни пренася от изтормозените останки на една жертва до следващата, като неизвестния убиец-психопат „проповядва“ на детективите Сомърсет (Морган Фрийман) и Милс (Брад Пит), че всеки път по едно убийство съответства на един от греховете. Грехът Чревоугодие е първи и ужасните способности на убиеца са графично изобразени с тъмни и мрачни тонове, характеризиращи изпълнените с отчаяние и песимизъм „филм ноар“.

Опитният и рутиниран, но изтощен Сомърсет изследва Седемте смъртни гряха и полага усилия да проумее моделът на действие на убиеца, докато енергичният, но все още „зелен“ и импулсивен детектив Милс насочва усилията си да влезе в съзнанието на убиеца…

 Още в Zamunda
случайно избрани