Откритието | The Discovery (2017)

откритието


Откритието (The Discovery) е британско-американски романтичен фантастичен филм от 2017 г., режисиран от Чарли Макдауъл по сценарий на Джъстин Ладър и Макдауъл. Премиерата на филма в САЩ е на 31 март 2017 г.

Когато ученият Томас Харбър (Робърт Редфорд) доказва съществуването на живот след смъртта се стига до огромна вълна от самоубийствени актове на Земята. На втората година след откритието, отчужденият син на Томас, Уил (Джейсън Сигъл), пристига с ферибот на острова, където живее баща му.

По време на пътуването към острова, той среща Айла (Руни Мара) – жена с проблеми, изгубила пет-годишния си син – с която разговарят по време на пътуването. При пристигането двамата се сбогуват, а Уил е посрещнат и откаран от брат си Тоби (Джеси Племънс) в имението на баща им, където се е оформила колония от хора, направили опит за самоубийство. Томас разкрива, че е направил машина, която може да запише това, което виждат мъртвите хора в живота след смъртта.

Разхождайки се по плажа, Уил вижда Айла, докато тя прави опит за самоубийство, но успява да я спаси и я води къщата на баща си. Скоро те се влюбват и Уил ѝ показва машината на баща си.Когато обаче Айла е убита от откачил обитател на колонията, Уил използва машината, за да се срещне с нея в „отвъдното“, но открива неща, за които не е подозирал…Още в Zamunda
случайно избрани