Огненият пръстен 2 | Pacific Rim: Uprising (2018)

огненият пръстен 2


Огненият пръстен 2 (Pacific Rim: Uprising) е американски фантастичен филм от 2018 г., режисиран от Стивън С. ДеНайт по сценарий на Стивън С. ДеНайт, Емили Кармайкъл, Кира Снайдър и Т. С. Нолин. Премиерата на филма в България е на 23 март 2018 г.

Разрастващият се конфликт между унищожителните извънземни чудовища и пилотираните от хора супер машини, създадени да изтребват нашествениците, беше само прелюдия към нападението на човечеството в Огненият пръстен 2. Джейк Пентекост (Джон Бойега) е обещаващ пилот на Йегер, чийто легендарен баща, Стакър Пентекост (Идрис Елба) от първата част на филма, е дал живота си за победата на човечеството над чудовищните Кайджу.

Джейк обаче е изоставил подготовката си и е попаднал в лапите на подземния свят. Когато в един момент се появява още по-трудна за побеждаване заплаха, проправяща си път през градовете ни и подчиняваща света, той (Джейк) получава последен шанс да последва завета на баща си чрез отчуждената си сестра Мако Мори (Ринко Кикучи), която е начело на ново поколение пилоти, израснали в сянката на войната.

Търсейки справедливост за загиналите в битките, тяхната единствена надежда е да се обединят в един общ бунт срещу силите на изтреблението. Джейк се присъединява към надарения пилот Ламбер (Скот Истууд) и 15-годишния хакер Амара (Кайли Спани), а корпусът за защита става единственото негово семейство. Те се превръщат в най-мощната защита, съществувала някога на Земята и поемат към едно невероятно приключение с огромни мащаби.Още в Zamunda
случайно избрани