Недосегаемите | The Intouchables (2011)

недосегаемите


Недосегаемите (Intouchables) е френски филм от 2011 г., режисиран от Оливие Накаш и Ерик Толедано по сценарий на Оливие Накаш и Ерик Толедано. Филмът е вдъхновен от действителни събития, награден е със „Сезар“ за главна мъжка роля и има още няколко други номинации. Премиерата на филма е на 23 септември 2011 г.

В Париж, аристократичният интелектуалец Филип е парализиран милионер, който заедно с червенокосата си секретарка Магали провежда конкурс, чрез който иска да си назначи помощник. Изневиделица се появява грубият африканец Дрис, който носи със себе си документ от социалните служби и моли Филип да го подпише, за да може да докаже, че се е явявал на интервю за работа и така да получи социална помощ.

Филип предизвиква Дрис, като му предлага пробен период от един месец, за да провери дали той е човекът, от когото се нуждае. Тогава Дрис може да реши дали иска да остане на работа или не. Дрис приема предизвикателството и се мести да живее в имението, променяйки скучния живот на Филип и неговите служители.


The Intouchables (2011) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани