Момчето | The Boy (2016)

момчето


Момчето (The Boy) е американски филм на ужасите от 2016 г., режисиран от Уилям Брент Бел по сценарий на Стейси Минър. Премиерата на филма е на 22 януари 2016 г.

Грета е млада американка, която иска да избяга от проблемно минало и започва работа в малко английско село, като бавачка на 8-годишния син на заможна двойка, докато е на дълга почивка.

Тя пристига в отдалечения имот и открива неща, който не са съвсем нормални. Изненадващо за нея, възрастните г-н и г-жа Хилшир са изготвили списък със стриктни правила за нея, които трябва да следва по време на грижата за техния син Брамс и мистериозно предупреждават Грета, че ако не ги следва стриктно, нещо ужасно може да се случи. Най-обезпокоителното от всичко обаче е това, че Брамс всъщност не е истинско 8-годишно момче, а порцеланова кукла с човешки размери, за която родителите се грижат с голяма любов, както към истинско дете. Едно от правилата инструктира Грета, че ако го обича и той ще ѝ отвърне със същото.

Изолирана и сама, Грета забелязва, че винаги, когато наруши правило, нещо странно се случва в къщата и куклата се появява на различни места от тези, на който е била оставена. Решена да разкрие мистерията около Брамс, Грета иска помощта на местния човек за доставка на хранителни продукти – единствения човек, който вижда от седмици и който споделя ужасяващи подробности за миналото на семейство Хилшир, които карат Грета да осъзнае, че не е била просто наета. Била е избрана…

 Още в Zamunda
случайно избрани