Момиче за милиони | Million Dollar Baby (2004)

момиче за милиони


Момиче за милиони (Million Dollar Baby) е американски спортен филм от 2004 г., ко-продуциран и режисиран от Клинт Истууд по сценарий на Пол Хагис. Филмът е базиран на историите на тренщора по бокс Джери Бойд. Лентата е отличена с четири награди „Оскар“ и две награди „Златен глобус„. Премиерата на филма в България е на 15 юли 2005 г.

Искайки да учи бокс от най-добрите, амбициозната Маги Фицджералд (Хилари Суонк) желае да бъде тренирана от Франки Дън (Клинт Истууд). Той обаче категорично отказва да тренира момиче от самото начало. Франки живее самотно, отчужден е от единствената си дъщеря и има малко приятели.

Маги е грубовата, но показва много упоритост на ринга и Франки постепенно склонява. Маги не само показва, че е боксьорът, за когото той винаги е мечтал да има под крилото си, но се оказва и приятелят, който да запълни празнотата, която той има в живота си. Кариерата на Маги се изстрелва като ракета, но един инцидент на ринга я принуждава да помоли Франки за една последна услуга.Още в Zamunda
случайно избрани