Момичето в паяжината | The Girl in the Spiders Web (2018)

момичето в паяжината


Момичето в паяжината (The Girl in the Spiders Web) е американски екшън трилър от 2018 г., режисиран от Феде Алварез по сценарий на Стивън Найт, Джей Басу и Феде Алварез. Премиерата на филма в България е на 9 ноември 2018 г.

В Стокхолм, Швеция, хакерът Лисбет Саландър (Клеър Фой) е наета от компютърен програмист Франс Бoлдър (Стивън Мърчант) да се сдобие с „Firefall“ – програма, с която е възможно да се получи достъп до световните кодове за ядрени атаки, които той е разработил за Националната служба за сигурност, тъй като Бoлдър вярва, че съществуването на подобна програма е твърде опасно.

Лисбет успешно стига до Firefall чрез сървърите на службата за сигурност, като отклонява внимчанието на агент Едуин Нийдъм (Лейкит Станфилд), но не успява да я отключи, а по-късно програмата е открадната от нея от наемници, водени от Йън Холтсър (Клес Бенг), който също така опитва да убие Лисбет.

Когато тя не се появява на уговорената среща, Балдър започва погрешно да смята, че Лисбет е решила да задържи програмата за себе си и се свързва с Гейбриъл Грейн, заместник-директорът на Шведската тайна служба, която премества Бoлдър и малкия му син Огъст в защитена среда. Междувременно, Нийдъм проследява неупълномощения достъп до Стокхолм и пристига, за да търси Лисбет и Firefall…

Филмът е продължение на The Girl with the Dragon Tattoo (Мъжете, които мразеха жените) и е базиран на едноименния роман на Дейвид Лагеркранц, който пък е по персонажите от поредицата книги на Стиг Ларсън.


The Girl in the Spider's Web (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани