Междузвездни войни: Епизод II – Клонираните атакуват | Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002)

Междузвездни войни Епизод II - Клонираните атакуват


Междузвездни войни: Епизод II – Клонираните атакуват (Star Wars: Episode II – Attack of the Clones) е част от поредицата „Междузвездни войни„, режисирана от Джордж Лукас по сценарий на Рик Маккалъм и Джордж Лукас. Премиерата на филма е на 16 май 2002 г.

Десет години след нападението над Набу, Галактическата република се изправя срещу сепаратисткото движение, а бившата кралица и сегашен сенатор Падме Амидала (Натали Портман) пътува за Корусант, за да гласува за проект за създаването на армия, която да помогне на джедаите да защитят Републиката.

При пристигането си, тя се изплъзва от опит за нейното убийство, а Оби-Уан Кеноби (Юън Макгрегър) и неговият ученик Анакин Скайуокър (Хейдън Кристенсен) са назначени да я пазят. Те преследват променящата формата си Зам Уесъл, но тя е убита от отровна стрела, преди да се разбере кой я е наел. Джедайският съвет възлага на Оби-Уан Кеноби да открие кой е опитал да убие Амидала, а Анакин трябва да я защитата в Набу.

Оби-Уан открива, че стрелата е от планетата Камино, накъдето се и отправя. Той намира армия от клонинги, която е подготвяна от години за Републиката, а ловецът на глави Джанго Фет е матрицата за клонираните и е подчинен на Граф Дуку (Кристофър Лий).

Междувременно Анакин и Амидала се влюбват, а той има кошмарни видения за майка си. Те отпътуват за неговата планета Татуан, за да видят майка му, но откриват, че тя е отвлечена от похитители. Анакин намира умиращата си майка и избива всички от племето, което я е похитило, включително жените и децата.

Оби-Уан следва Джанго Фет до планетата Геоносис, където открива кой се крие зад сепаратисткото движение. Той изпраща откритието си на Анакин, понеже не може да достигне Джедайския съвет. Кой е лидера на сепаратисткото движение и ще успее ли Анакин да получи съобщението на Оби-Уан? Как ще се развие тайната любов между Анакин и Амидала?


Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани