Междузвездни войни: Епизод I – Невидима заплаха | Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999)

Междузвездни войни Епизод I - Невидима заплаха


Междузвездни войни: Епизод I – Невидима заплаха (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace) е част от поредицата „Междузвездни войни„, режисиран от Джордж Лукас по сценарий на Рик Макалъм и Джордж Лукас. Премиерата на филма е на 19 май 1999 г.

Злокобната Търговска федерация, управлявана от Нют Гънрей, планира да завладее мирния свят на Набу. Джедаите Куай-Гон Джин (Лиъм Нийсън) и Оби-Уан Кеноби (Юън Макгрегър) са изпратени, за да се сблъскат с лидерите. Не всичко обаче протича по план. Двамата джедаи избягват и заедно с новия си приятел Джар Джар Бинкс (Ахмед Бест) се насочват към Набу, за да предупредят кралица Амидала (Натали Портман), но дроидите вече са започнали завладяването на планетата и кралицата не е в безопасност на нея.

Те кацат на Татуин, където се сприятеляват с младо момче, познато като Анакин Скайуокър (Джейк Лойд). Куай-Гон Джин е любопитен относно момчето и предвижда светло бъдеще за него. Групата трябва да намери начин да се добере до Корусант и да разреши този търговски конфликт, но някой друг се крие в сенките.

Дали Ситите наистина са изчезнал вид? Дали кралицата наистина е тази, за която се представя? И какво е толкова специалното в това момче?


Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани