Майсторa и Маргарита | The Master and Margaret | Il maestro e Margherita (1972)

майстора и маргарита


Майсторa и Маргарита (The Master and Margaret; италианско заглавие: Il maestro e Margherita) е югославско-италиански филм от 1972 г., режисиран от Александър Петрович по сценарий на Барбара Алберти, Амедео Пагани, Александър Петрович и Ромайн Вайнгартен. Премиерата на филма в Югославия е на 15 юли 1972 г.

„Майстора и Маргарита“ е базиран на едноименната книга на Михайл А. Булгаков. Действието на филма се развива в Съветския съюз по времето на Сталин, като в него се разказват няколко преплитащи се истории. Маестро Николай Масудов (Уго Тоняци) е талантлив писател, който работи върху библейската история на Пилат Понтийски (Люба Тадич), заедно със своята асистентка Маргарет (Мимси Фармър).

Дяволът – професор Уоленд (Ален Кюни) и неговите лейтенанти тормозят Майстора, като го надзирават, убиват негов приятел и изпращат друг от приятелите му в затвор в Сибир. Измъчван от техния тормоз, Майсторът става параноичен и е затворен в клиника за душевно болни. Маргарита опитва да го спаси, въпреки опасностите, които я дебнат.Още в Zamunda
случайно избрани