Любовта е кучка | Amores perros (2000)

любовта е кучка


Любовта е кучка (Amores perros) е мексикански филм от 2000 г., режисиран от Алехандро Гонсалес Иняриту по сценарий на Гилермо Ариага. Филмът е първата част от „Трилогия на смъртта“ (Trilogy of Death) на Иняриту, последван от „21 грама“ (21 Grams) от 2003 г. и „Вавилон“ (Babel) от 2006 г. Премиерата на филма в Мексико е на 16 юни 2000 г.

Филмът разказва три истории, свързани чрез автомобилна катастрофа в Мексико Сити. Всяка от трите истории е отражение на жестокостта, насочена към хората и животните, показвайки как хората могат да живеят неясен и прикрит двойнствен живот. Фокусът на филма е лоялността, символизирана от кучето – „най-добрия приятел на човека“.

Кучетата са важни за всички персонажи от трите истории, като във всяка от тях формите за лоялност варират от лоялност до нелоялност: нелоялност от брата, опитващ да съблазни братската жена; нелоялност към жена, поддържайки връзка с любовница с последваща нелоялност към любовницата, след като тя получава травма и губи красотата си; загуба на лоялността към младежкия идеализъм и преоткритата лоялност между дъщеря и наемен.Още в Zamunda
случайно избрани