Краят на копието | End of the Spear (2006)

краят на копието


Краят на копието (End of the Spear) е американски приключенски филм от 2006 г., режисиран от Джим Нанън по сценарий на Бил Юинг, Барт Гавиган и Джим Ханън. Премиерата на филма в САЩ е на 20 януари 2006 г.

Минкаяни (Луй Леонардо) е роден в най-насилственото общество, познато някога от антрополозите, племето Уаодани в източната джунгла на Еквадор. Докато расте, той научава какви са разбиранията на всеки член на племето, като трябва да убива и да живее или да бъде прободен с копие и да умре. Светът на Минкаяни се променя, когато той и неговото семейство убиват петима мисионери – Нейт Сейнт (Чад Алън), Джим Елиът (Шон Макгауън), Ед Маккъли (Стивън Кодил), Пит Флеминг (Мат Лъц) и Роджър Юдериън (Патрик Зелър). Този инцидент кара семейството на Минкаяни да поеме по един извънреден път, който не само ги отделя от насилието, но ги води до това да започнат да се грижат за вражеското племе, което преди са нападали жестоко.

Синът на Нейт Сейнт, Стив (също Чад Алън), е бил момче, когато баща му и неговите приятели са били убити. Той се завръща при Уаодани вече пораснал и научава от Минкаяни какво се е случило по време на последните минути от смъртта на баща му. Заедно Минкаяни и Стив откриват, че със смъртта си Нейт е успял да даде на двама им нов живот и семейството на Стив става част от семейството на Минкаяни.

Филмът е базиран на реални събития от 1956 г., при които петима мисионери са убити от копията на група от племето Уаодани, като разказва историята през погледа на Стив Сейнт (синът на Нейт Сейнт – един от убитите мисионери) и Минкаяни (един от членовете на племето, участвал при нападението. Двамата формират отношения, който продължават до днешни дни.Още в Zamunda
случайно избрани