Книга за джунглата | The Jungle Book (2016)

книга за джунглата


Книга за джунглата (The Jungle Book) е американски приключенски фентъзи филм от 2016 г., режисиран от Джон Фавро по сценарий на Джъстин Маркс и базиран на книгата на Ръдиард Киплинг. Премиерата на филма е на 15 април 2016 г.

Филмът е ново епично екшън приключение за Маугли (Нийл Сети), отгледано от семейство вълци човек-зверче. Маугли разбира, че вече не е желан в джунглата, когато страховития тигър Шир Хан ласът на Идрис Елба), носещ върху себе си белезите на Човека, се заканва да премахне това, което вижда като заплаха.

Подтикван да изостави единствения дом, който някога е познавал, Маугли се отправя на завладяващо приключение за себепознанието, воден от пантерата-наставник Багира (гласът на Бен Кингсли) и мечката със свободен дух Балу (гласът на Бил Мъри).

По пътя си, Маугли среща създания от джунглата, които не се вълнуват от неговите желания, като питонът Ка (гласът на Скарлет Йохансон), чиито съблазнителен глас и поглед хипнотизират човекът-зверче или пък спокойно говорещият Крал Луи (гласът на Кристофър Уокън), който се опитва да принуди Маугли да издаде тайната на илюзорното и смъртоносно червено цвете – огъня.

 Още в Zamunda
случайно избрани