Кандидатът | The Front Runner (2018)

кандидатът


Кандидатът (The Front Runner) е американски политически трилър от 2018 г., режисиран от Джейсън Рейтман по сценарий на Мат Бей, Джейсън рейтман и Джей Карсън. Премиерата на филма в САЩ е на 21 ноември 2018 г.

Гари Харт (Хю Джакман) е американски сенатор от Колорадо, който е добре възприеман в надпреварата за предстоящите избори. След като изгубва номинацията за вице-президент на Уолтър Мондейл през 1984 г., Харт решава да се кандидатира за президент на САЩ.

В един момент по време на кампанията, противно на волята на мениджъра му Бил Диксън (Джей Кей Симънс), Харт предизвиква пресата и публичността да го следва във времето през уикендите, когато той е извън кампанията си.

Това обаче се оказва грешка, след като през 1987 г. медията „Репортерите от Маями Хералд“ публикува снимки с него и журналистката Дона Райс (Сара Пакстън). В отчаянието да изчисти името си, Харт прави опит да поправи репутацията си на събитие, свързано с аферата, но без успех.

Заради последиците от неговите действия, Харт е опозорен, смъмрен от Диксън и принуден да отпадне от кампанията, а съпругата му Олета (Вера Фармига) остава да го подкрепя. Дона пък в един момент започва да отрича, че е спала с вече бившия сенатор…


The Front Runner (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани