Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход | Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

индиана джоунс и последният кръстоносен поход


Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход (Indiana Jones and the Last Crusade) е американски филм от 1989 г. с режисьор Стивън Спилбърг и сценаристи Джефри Боам и Том Стопард, по сюжет на Джордж Лукас и Мено Мейес. Премиерата на филма е на 24 май 1989 г.

Индиана Джоунс (Харисън Форд), знаменит авантюрист и археолог, придобива дневник, съдържащ улики и карта, с които да намери Свещения Граал, който му е бил изпратен от неговия баща в Италия, д-р Хенри Джоунс (Шон Конъри). След като разбира от частния колекционер Уолтър Донаван, че мисията за Свещения Граал се е объркала с изчезването на баща му, Индиана Джоунс и уредника на музея Маркъс Броуди (Денъм Елиът) отпътуват за Италия, за да търсят бащата на Инди.

При попадането на д-р Хенри Джоунс на нацистка територия, спасителната мисия се превръща в надпревара за намирането на Свещения Граал преди нацистите, които планират да го използват за пълна власт над света. С помощта на дневника и картата, Индиана Джоунс отново се оказва в смъртоносно приключение, изпълнено с много вълнение и екшън.Още в Zamunda
случайно избрани