Злокобен остров | Shutter Island (2010)

злокобен остров


Злокобен остров (Shutter Island) е американски филм от 2010 г., режисиран от Мартин Скорсезе по сценарий на Лета Калогридис. Филмът е по едноименния роман на Денис Лиън, носещ същото име. Премиерата на филма в България е на 19 февруари 2010 г.

През 1954 г. щатският агент Теди Маршал (Леонардо ди Каприо) е назначен да разследва изчезването на пациент от болница за психично болни, намираща се на остров в Бостън. Той иска да бъде изпратен на острова по лични причини, но не след дълго той започва да се пита дали не се е озовал на острова като част от странна история на болничните лекари, чиито радикални методи на лечение са от неетични и нелегални до едва ли не зловещи.

Скоро проницателни разследващи умения на Теди го водят до обещаваща следа, но управлението на болницата му отказва достъп до архивните документи, където той подозира, че ще намери много отговори и евентуално да разреши случая. По време на буря, когато връзките за комуникация с континента са прекъснати, в настаналото объркване опасни престъпници успяват да се освободят и неправдоподобните улики се умножават и Теди започва да изпитва несигурност и съмнения по отношение на всичко, като собствената си памет, своя партньор по случая Чък (Марк Ръфало) и дори здравия си разум.Още в Zamunda
случайно избрани