Животът на другите | The Lives of Others (2006)

животът на другите


Животът на другите (The Lives of Others; немско заглавие: Das Leben der Anderen) е германски филм от 2006 г., режисиран от Флориан Хенкел фон Донерсмарк по сценарий на Флориан Хенкел фон Донерсмарк. Филмът е отличен с „Оскар“ през 2006 г. за най-добър чуждестранен филм. Премиерата на филма в Германия е на 28 март 2006 г.

Герд Вийзлер (Улрих Мюе) е офицер от Щази, Източно-германската тайна полиция. Действието във филма започва през 1984 г., когато Вийзлер посещава пиеса, написана от Георг Драйман (Себастиан Кох), когото много хора смятат за пример за лоялен гражданин.

Вийзлер има чувството, че Драйман не може да е толкова идеален, колкото изглежда и решава да го постави под наблюдение. Министърът на културата (Томас Тийме) се съгласява, но по-късно Вийзлер научава, че министърът вижда Драйман като съперник за неговата партньорка Криста-Мария (Мартина Гедек), която той страстно желае.

Колкото повече време прекарва подслушвайки ги, толкова по-загрижен е той за тях. Доскоро твърдият офицер от Щази, започва да се намесва в живота им по положителен начин, предпазвайки ги, когато е възможно. Дейностите на Вийзлер в крайна сметка го грабват и докато не смята, че върши нещо нередно, в един момент се случва невероятното…Още в Zamunda
случайно избрани