Доктор Сън | Doctor Sleep (2019)

доктор сън


Доктор Сън (Doctor Sleep) е американски филм на ужасите от 2019 г., режисиран от Майк Фланаган по сценарий на Майк Фланаган и романа на Стивън Кинг. Премиерата на филма в България е на 8 ноември 2019 г.

Група от хора, наричащи се „Истинският възел“ (букв. превод от английски: The True Knot), пътуват из магистралите на Америка в търсене на препитание. Те изглеждат безобидни и повечето от тях са на възраст. Както обаче Дан Торанс (Юън Макгрегър) знае, а и младата Абра Стоун научава, Истинският възел е почти безсмъртен, живеейки далеч от енергията, която произвеждат децата със „сиянието“, след като бавно са измъчвани до смърт.

Преследван от обитателите на хотела, в който е прекарал една ужасяваща година от детството си, Дан пътува десетилетия наред, отхвърляйки бащиния завет от отчаяние, алкохолизъм и насилие. Най-после той се устройва в град Ню Хемпшир при общност, която го поддържа и започва работа в старчески дом, където остатъкът от „сияйната“ му сила осигурява последен комфорт на умиращите.

Подпомаган от една предсказваща котка, той става „доктор Сън“. Тогава той среща Абра Стоун и нейната невероятна дарба – най-яркото сияние виждано досега, което разпалва собствените демони на Дан и го подтиква да се бори за душата и оцеляването на Абра.

Засега няма трейлър и не са известно много подробности за филма, затова публикуваме интервю (на английски език) с автора на романа, на който е базиран филма, Стивън Кинг.Още в Zamunda
случайно избрани