Див живот | Wildlife (2018)

wildlife


Див живот (Wildlife) е американска драма от 2018 г., режисирана от Пол Дано по сценарий на Пол Дано и Зоуи Казан. Премиерата на филма в САЩ е на 1 януари 2019 г.

През 1960 г., Жанет (Кери Мълиган) и Джери Бринсън (Джейк Джилънхол) тъкмо са се преместили от Грейт Фолс, Монтана с малкия си син Джо (Ед Оксънбулд). Започва напрежение, след като Джери е уволнен от работа като професионалист по голф в кънтри клуб. Работата му е предложена отново, но той отказва да я приеме от гордост и вместо да потърси друга работа, той спи в колата си и наблюдава опитите на местните пожарникари да загасят пожара в близката планина.

За да подкрепи семейството, докато Джери си намери работа, Жанет започва работа като учител по плуване, а Джо работи в местното фотографско студио. Един ден Джери решава да започне ниско платена работа като пожарникар, което разстройва Жанет и тревожи Джо.

Жанет разговаря открито с Джо за отчуждените си отношения с Джери и стресът от ситуацията се отразява в училищния живот на Джо…

Филмът е базиран на едноименния роман на Ричард Форд от 1990 г.



Още в Zamunda




случайно избрани