Джанго без окови | Django Unchained (2012)

джанго без окови


Джанго без окови (Django Unchained) е американски уестърн филм от 2012 г., режисиран от Куентин Тарантино по сценарий на Куентин Тарантино. Премиерата на филма е на 9 май 2012 г.

През 1858 г. в Тексас, бившият германски зъболекар д-р Кинг Шулц (Кристоф Валц) среща роба Джанго (Джейми Фокс) на самотен път, транспортиран от търговци на роби. Той пита Джанго дали познава братята Бритъл и след като получава положителен отговор, той откупва Джанго.

Д-р Шулц разказва на Джанго, че е ловец на глави, който преследва братята Бритъл и предлага следната сделка на Джанго: ако му помогне, той ще му подари свободата, един кон и 75 долара. Джанго приема сделката и д-р Шулц се заема да го обучи за негов помощник. Двамата намират братята и ги убиват, а Джанго споделя, че ще използва парите, за да откупи свободата на жена си Брумхилда (Кери Уошингтън), която е робиня, говореща германски език.

Тогава д-р Шулц предлага нова сделка на Джанго: ако се съюзи с него за през зимата, той ще му даде една трета от спечелените пари и ще му помогне да спаси Брумхилда. Джанго приема и тази сделка, и двамата стават приятели. След зимата, д-р Шулц заминава за Гатлинбърг и научава, че Брумхилда е продадена на безмилостния Келвин Кенди фон Шафт (Леонардо ди Каприо), който живее във фермата Кендиленд в Мисисипи. Д-р Шулц и Джанго планират как да измамят Келвин, за да спасят Брумхилда. Жестокият му помощник Стивън (Самюъл Джаксън) обаче, не се оставя да бъде заблуден лесно.


Django Unchained (2012) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани