Господин Никой | Mr. Nobody (2009)

господин-никой-mr-nobody


Господин Никой (Mr. Nobody) е белгийски фантастичен филм от 2009 г. с режисьор Жако Ван Дормал и сценарист Жако Ван Дормал. Премиерата на филма в Белгия е на 13 януари 2010 г.

Годината е 2092, когато един 118-годишен мъж на име Немо (Джаред Лето) разказва историята на живота си на един репортер. Той обаче често се смята за 34-годишен, а историята му става още по-объркваща, след като той се фокусира върху фактическата си възраст в момента.

Той разказва за живота си, историите се въртят около три главни пункта в него: когато е на 9 години (развода на родителите му), на 16 години и на 34 години. Объркващото в историята му е, че той говори за алтернативни пътища и възможни варианти, като често сменя курса с промяна на решение, което е би могъл да вземе на всяка една от тези възрасти.

В една от потенциалните реалности е женен за Елиз – депресирана жена, които не може да преодолее чувствата, които е изпитвала към мъж на име Стефано, когато е била млада и която моли Немо да се закълне, че когато умре, той ще разпилее праха и на Марс.

В друга вероятност на живота си, той е женен на Джийн. Животът им протича в лукс, но също и в пълна скука.

В трета възможност на живота си пък той изживява романс с доведената си сестра Ана и двамата се търсят един друг, след като вече са пораснали, защото са били разделени като тийнейджъри.

Тези житейски пътеки понякога дори се пресичат, като трите жени се оказват в алтернативния живот под различни форми. Дали някой от тези животи е реален или всички те са плод на въображението му?


Mr. Nobody (2009) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани