Генезис | Inception (2010)

генезис


Генезис (Inception) е американски фантастичен филм от 2010 г., режисиран от Кристофър Нолан по сценарий на Кристофър Нолан. Премиерата на филма е на 8 юли 2010 г.

Дом Коб (Леонардо Ди Каприо) е умел крадец, най-добрият в опасното изкуство на извличането, крадейки ценни тайни от дълбочините на подсъзнанието по време на състояние, когато съзнанието е най-уязвимо. Рядката способност на Коб го е превърнала в желан играч в коварния нов свят на корпоративния шпионаж, но също така е направила от него международен беглец и го е лишила от всичко, което някога е обичал.

Сега Коб получава шанс за изкупление. Една последна работа би могла да му върне обратно живота, но само ако успее да постигне невъзможното – генезис. Вместо перфектния обир, Коб и неговия екип от специалисти трябва да направят обратното – задачата им не е да откраднат информация от съзнанието, а да вкарат такава. Ако успеят, това би могло да бъде перфектното престъпление.

Внимателното планиране и проучване обаче не може да подготви екипа за опасния враг, който все едно предсказва всеки техен ход. Враг, с когото сам Коб би могъл да се справи.


Inception (2010) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани