Гадни копилета | Inglourious Basterds (2009)

гадни копилета


Гадни копилета (Inglourious Basterds) е американски филм от 2009 г., режисиран от Куентин Тарантино по сценарий на Куентин Тарантино. Премиерата на филма е на 20 май 2009 г. в Кан, където Кристоф Валц е отличен с награда за най-добър актьор за ролята на германския полковник Ханс Ланда „Ловецът на евреи“.

В окупираната от нацистите Франция, младата еврейка-беглец Шошана Драйфус (Мелани Лоран) става свидетел на изтребването на семейството ѝ от полковник Ханс Ланда (Кристоф Валц). Успявайки да избяга и да спаси живота си, тя планира отмъщението си няколко години по-късно, когато немският герой от войната Фредрик Цолер (Даниел Брюл) проявява интерес към нея и урежда знаменита филмова премиера в киното, което тя ръководи.

С обещанието за присъствие на всеки важен нацистки офицер, събитието привлича вниманието на „Копилетата“ – група еврейско-американски партизански войници, водени от лейтенант Алдо Рейн (Брад Пит). Пътищата на безмилостните екзекутори и момичето с конспиративните планове ще се пресекат, за да разтърсят аналите на историята в тази съдбоносна вечер…


Inglourious Basterds (2009) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани