Вълкът от Уолстрийт | The Wolf of Wall Street (2013)

вълкът от уолстрийт


Вълкът от Уолстрийт (The Wolf of Wall Street) е американски филм от 2013 г., режисиран от Мартин Скорсезе по сценарий на Терънс Уинтър. Филмът е направен по едноименната автобиографична книга на бившия борсов брокер Джордан Белфорт. Премиерата на филма е на 17 декември 2013 г.

В началото на 90-те години Джордан Белфорт (Леонардо ди Каприо) се оебдинява с партньора си Дони Азоф (Джона Хил) и стартира брокерската си фирма Стратфорд-Оукмънт. Тяхната компания бързо нараства от 20 до над 250 служители, а статутът им в търговската общност на Уолстрийт се издига неимоверно. С нарастването на тяхната популярност, нараства и размера на стойностите, с които злоупотребяват, а така и техните измами.

Те привличат внимание, както никой друг, правейки разточителни партита за своя персонал, когато ударят джакпота на високите сделки. Това води до момент, в който Белфорт се озовава на корицата на списание Форбс, наречен „Вълкът от Уолстрийт“. Когато ФБР се заема с търговските схеми на Белфорт, той измисля нови начини да прикрие следите си и да продължава да увеличава богатството си. В един момент Белфорт пожелава да скрие парите си в европейска банка. Колко дълго обаче ще успеят Белфорт и Азоф да поддържат луксозния си стил на живот, когато ФБР ги наблюдава като ястреб?Още в Zamunda
случайно избрани