Всичките пари на света | All the Money in the World (2017)

всичките пари на света


Всичките пари на света (All the Money in the World) е американски биографичен криминален филм от 2017 г., режисиран от Ридли Скот по сценарий на Дейвид Скарпа и Джон Пиърсън (автор на книгата). Премиерата на филма в България е на 5 януари 2018 г.

Рим, 1973 г. Маскирани мъже отвличат младеж на име Джон Пол Гети III (Чарли Плъмър). Неговият дядо, Жан Пол Гети (Кристофър Плъмър), е най-богатият човек на света, милиардер и петролен магнат, който е прочут скъперник. Отвличането на любимия му син не е достатъчна причина да се раздели с каквато и да е част от състоянието си.

Филмът „Всичките пари на света“ следва Гейл (Мишел Уилямс), отдадена майка със силна воля, която за разлика от Гети, е избрала своите деца пред богатствата. Когато шансовете за живота на нейния син започват да намаляват с всеки изминал момент, тя опитва да повлияе на Гети, а похитителите на сина ѝ стават все по-решени, брутални и избухливи. Когато Гети изпраща своя енигматичен охранител Флетчър Чейс (Марк Уолбърг) да действа в негов интерес, той и Гейл стават необичайни съюзници в надпреварата с времето, с което разкриват истинската и трайна стойност на любовта над парите.


All the Money in the World (2017) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани