Вроден порок | Inherent Vice (2014)

вроден порок


Вроден порок (Inherent Vice) е американски „нео-ноар“ филм от 2014 г., режисиран от Пол Томас Андерсън по сценарий на Пол Томас Андерсън. Премиерата на филма в САЩ е на 9 януари 2015 г.

Лари „Док“ Спортело (Хоакин Финикс) е пушещ трева частен детектив по време на 60-те хипарски години, който разследва случай, засягащ негова бивша изгора Шаста Фей Хепуърт (Катрин Уотърстън) и нейният изчезнал любовник Мики Улфман (Ерик Робъртс) – властен магнат в бизнеса с недвижимите имоти. По време на разследването, Док се сблъсква с Крисчън Ф. „Голямата стъпка“ Бьорнсен (Джош Бролин) – ченге с пренебрежително отношение към поколението на свободната любов и с репутацията на личност, погазваща човешките права.

Уликите започват да показват, че изчезването на Улфман изглежда е конспирация, в която са забъркани ФБР, а също и подземен синдикат, известен като „Златния зъб“, което кара Док да потърси помощта на своя адвокат Саунчо Смилакс (Бенисио Дел Торо), както и на заместник окръжния прокурор Пени Кимбъл (Рийз Уидърспун), а също така и на обявен за починал саксофонист (Оуен Уилсън), който може би не е толкова мъртъв, колкото твърдят слуховете и който по някакъв начин е свързан с разследването за Улфман…


Inherent Vice (2014) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани