Братовчедката Рейчъл | My Cousin Rachel (2017)

братовчедката рейчъл


Братовчедката Рейчъл (My Cousin Rachel) е американски филм от 2017 г., режисиран от Роджър Мичъл по сценарий на Роджър Мичъл.

Сиракът Филип (Сам Клафлин) е взет и отгледан от братовчед си Амброуз, собственик на земя в Девън. В един момент Амброуз, чиито лекар е препоръчал по-топъл климат,  отива в Тоскана. Там той среща Рейчъл (Рейчъл Уайз), наполовина италианка и негова братовчедка, за която се оженва. След начало, изпълнено с идилия, ситуацията се влошава. Малко преди смъртта си, Амброуз успява да извести Филип, че съпругата му го убива бавно.

Искайки да разбере истината, Филип отива на мястото на Амброуз, но не намира Рейчъл, понеже тя е заминала. Вместо това той среща Рейналди, неин приятел и адвокат, който не му вдъхва доверие. Той се връща у дома, убеден, че Рейчъл е зла и именно тя е причината за смъртта на Амброуз.

Малко по-късно Рейчъл му съобщава, че пристига. Решен да я посрещне студено, Филип е поразен да открие жена, която е не само красива, но и елегантна, интелигентна и чувствителна. Вместо да я удуши, както казва преди това, той се влюбва. Лудо.

Филмът е базиран на едноименния роман от 1951 г. на Дафни дю Морие.


My Cousin Rachel (2017) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани