Бойна кръв | Warrior (2011)

бойна кръв


Бойна кръв (Warrior) е американски филм от 2011 г., режисиран от Гавин О’Конър по сценарий на Антъни Тамбакис, Клиф Дорфман и Гавин О’Конър. Премиерата на филма е на 9 септември 2011 г.

Двама братя са изправени пред битката на живота си и останките от разбитото си семейство в бруталния свят с високи залози на ММА борбите. Бившият морски пехотинец, преследван от трагичното си минало, Томи (Том Харди) се завръща в родния си град Питсбърг и иска от баща си Пади Конлън (Ник Нолти), бивш алкохолик и предишен негов треньор, да го тренира за ММА турнир с най-голямата награда в историята на спорта.

Докато Томи гори по яростния път към наградата, брат му Брендън (Джоел Едгертън), бивш ММА боец, който трудно свързва двата края като преподавател в училище, се завръща на аматьорския ринг, за да печели за семейството си. Изминали са години, през които Брендън се е отчуждил от Томи и баща им заради взаимни обвинения и предателства.

Когато обаче невероятното издигане на аутсайдера Брендън го изпраща по пътя към сблъсъка с Томи, двамата братя трябва най-после да се изправят срещу силите, които ги разкъсват, за да спечелят най-напрегнатата битка в техните животи.Още в Zamunda
случайно избрани