Батман в началото | Batman Begins (2005)

батман в началото


Батман в началото (Batman Begins) е американски филм от 2005 г. с режисьор Кристофър Нолан и сценаристи Кристофър Нолан и Дейвид Гойър. Филмът е по героя Батман от комиксите на ДиСи (DC Comics). Премиерата на филма е на 15 юни 2005 г.

Като дете, младият Брус Уейн (Крисчън Бейл) става свидетел на убийството на родителите си от ръката на обезумял престъпник. След като пораства, Брус пътува по света в търсене на начини, с които да се бори с несправедливостта. Той живее в райони с престъпници и крадци в централна Азия, където среща мистериозния Рейш Ал Гул (Кен Уатанабе) и се присъединява към неговата банда, наречена Лигата на сенките.

Използвайки своите умения, Брус успява да победи учителя си. По-късно той среща иконома от семейното имение Алфред Пениуърт (Майкъл Кейн) и се завръща обратно в Готъм, където става глава на семейната корпорация Уейн Ентърпрайсис.

С помощта на директора на подразделението за приложни науки Лушъс Фокс (Морган Фрийман), Брус получава втората си Батман. Батман се заема с престъпниците и подземния претъпен свят на Готъм, но в този момент се появява нова заплаха, която грози града. Ще успее ли Батман да се пребори с всички тях или Готъм се нуждае по-скоро от герой с лице?Още в Zamunda
случайно избрани