Алита: Боен ангел | Alita: Battle Angel (2019)

алита боен ангел


Алита:Боен ангел (Alita: Battle Angel) е „киберпънк“ екшън филм от 2019 г., режисиран от Робрът Родригез по сценарий на Джеймс Камерън, Лета Калогридис и Робърт Родригез. Премиерата на филма в Аржентина е на 15 февруари 2019 г.

Няколо века в бъдещето, изоставената Алита е намерена от Айдо (Кристоф Валц) в депото за отпадъци на Железния град (Iron City). Айдо е състрадателен кибер-доктор, който носи изпадналата в безсъзнание АЛита в своята клиника. Когато Алита се събужда, тя не си спомня коя е и не разпознава света, в който се намира. Всичко е ново за Алита и всеки опит е първи за нея.

Докато се опитва да управлява новия си живот, опознавайки улуците на Железния град, Айдо опитва да предпази Алита от нейното мистериозно минало, а в същото време нейният нов приятел Юго (Киан Джонсън) предлага вместо това да ѝ помогне да си върне спомените. Между двамата се заражда напрежение, а междувременно смъртоносни сили започват да преследват Алита и заплашват нейните нови взаимоотношения.

Алита открива, че притежава изключителни бойни умения, които може да бъдат използвани, за да спаси приятелите и семейството, които тя постепенно е заобичала. Решена да открие истината за своя произход, Алита се отправя на пътешествие, което разкрива несправедливостите на този тъмен, покварен свят и ѝ показва, че една млада жена може да промени света, в който живее.

Филмът е базиран на манга – комиксът на Юкито Киширо „Боен ангел Алита„.Още в Zamunda
случайно избрани